Poze Nu ti-e somn, ursuletule?

  • Poze Nu ti-e somn, ursuletule?
  • Poze Nu ti-e somn, ursuletule?
  • Poze Nu ti-e somn, ursuletule?
  • Poze Nu ti-e somn, ursuletule?

Nu ti-e somn, ursuletule?

SKU: G00127

Descriere:

Mulţi copii se tem de întuneric, mai ales când vine ora de culcare şi rămân singuri in pătuţul lor. Şi mai mulţi cred că joaca n-ar trebui să se termine niciodată - de ce să pierzi atât de mult timp cu un lucru plictisitor cum e dormitul? Ce trebuie să facem, ca părinţi, când copilul nostru nu poate sau nu vrea să se culce?

„Nu ţi-e somn, ursuleţule?” (Can't You Sleep Little Bear?) nu ne prezintă o soluţie-minune, ci mai degrabă ne sugerează, prin căldura ilustraţiilor şi tonul blând al textului, că întotdeauna cea mai potrivită atitudine e una bazată pe calm, încredere şi dragoste. Pui de Urs nu poate să adoarmă. „Mi-e frică de întuneric”, spune el, deşi întunericul din colţul Peşterii Urşilor în care îşi are pătuţul nu-l împiedică să se mai zbenguiască puţin. E adevărat, e întuneric în jur şi mai ales afară. Nici cel mai mare felinar nu poate răzbate în noapte. Ce-i de făcut?

Martin Waddell este un celebru autor irlandez (n. 1941 - Belfast) de literatură pentru copii şi adolescenţi. Pe când era copil, obişnuia să inventeze tot felul de întâmplări pe care le povestea celor din jur într-o manieră foarte captivantă, dupa cum îi place să-şi amintească. Pasiunea pentru poveşti nu l-a părăsit niciodată şi, după o scurtă şi neconvingătoare carieră de fotbalist, adevărata sa vocaţie a devenit literatura pentru copii.

 „Nu ţi-e somn, ursuleţule?” este cartea sa de referinţă, iar pentru întreaga operă Martin Waddell a primit in 2004 cea mai importantă distincţie care se acordă autorilor de cărţi pentru copii - premiul Hans Cristian Andersen, oferit de International Board on Books for Young People (IBBY - www.ibby.org).

„Temerile şi nevoile copiilor mici sunt cât se poate de reale şi concrete pentru ei. Când am scris despre ele, n-am avut nici o clipă intenţia de-a le desconsidera sau de-a le rezolva rapid printr-un happy-end forţat, cum fac multe poveşti. Deznodământul fericit trebuie să decurgă firesc din desfăşurarea poveştii. Orice poveste pentru copii trebuie să fie nu numai originală, amuzantă sau emoţionantă, ci şi… cinstită. Această convingere se regăseşte în Can't You Sleep Little Bear.” (Martin Waddell, în discursul de la decernarea premiului H.C. Andersen).


Alte informatii:

Editura: Cartea Copiilor

Autor: Martin Waddell

Numar pagini: 36

Dimensiune: 220 x 260 mm

Varsta recomandata: 2 - 6 ani

ISBN: 978-973-88905-8-9

 

Tag-uri:Detalii produs


Categorie: Povesti

Producator: Cartea Copiilor

Vârstă: 2-4, 4-6

Cod produs - SKU: G00127


Comentarii


  • FLOCA ANGELA ANASTASIA / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    O carte foarte utilă copiilor cărora le e frică de întuneric. TOTUȘI, NU o recomand copiilor cărora NU le este frică de întuneric. După ce i-am citit-o fetiței mele, n-a mai vrut să doarmă fără bec, să meargă la baie fără bec etc. Până atunci (la 3 ani), n-avusese problema asta. Nu știu de ce, dar cartea i-a insuflat impresia că întunericul e ceva de care e normal să te temi. Pentru copiii care se tem, cred că ar funcționa taman invers - i-ar ajuta să accepte ca firească frica asta și să și-o depășească. Altfel, e minunat ilustrată și foarte emoționantă.

  
    

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!